רכב חברה לעובדים במשרות בהייטק: האם זה משתלם?

רכב חברה הפך בשנים האחרונות לסעיף חשוב ונפות בחוזי העסקה, בעיקר בקרב חברות ההייטק. מדובר באפשרות שקיימת לעובד, אך מביאה איתה התחייבויות בעיקר בהיבט המיסוי. מה זה רכב חברה? מה היתרונות והחסרונות של החזקת רכב חברה? כל התשובות ומידע נוסף במאמר שלפניכם.

מה זה רכב חברה?

רכב חברה הוא רכב שמוענק לעובד על ידי מקום העסקתו, לצורך התניידות מהבית למקום העבודה או לישיבות במוקדים אחרים. לפני ההסכמה על קבלת רכב חברה, יש מספר סוגיות שכדאי לברר כדי לחשב את כדאיות העסקה:

  • האם יש הגבלות על השימוש ברכב, כמו מספר ק"מ שנתי או כמות דלק? מי האחראי על עלויות השימוש במקרה של חריגה מההגבלות הללו, ומה גובה העלויות?
  • מי רשאי לנהוג ברכב? האם רק העובד או גם שאר בני המשפחה?
  • מהי המדיניות לגבי השתתפות עצמית במקרה של תאונה?
  • מי נושא את האחריות לגבי טיפולים שוטפים לרכב?

כל חברה רשאית להגדיר את התנאים להחזקת רכב חברה, כאשר רוב הסכמי ההעסקה מעגנים לפחות חלק מהסוגיות שפורטו לעיל, אך כדאי לדעת אותן מראש כדי לא להיות מופתעים בהמשך.

היתרונות של החזקת רכב חברה

  • נסיעה ברכב חדש – רבים מחפשים מודעות דרושים בהייטק הודות לתנאים הטובים, כאשר אחד מהם הוא החזקת רכב חברה. רכב חברה הוא לרוב רכב חדש מליסינג שמשולם מתוך המשכורת שלכם ומהווה הטבה מיוחדת. אם אתם לא מסוגלים לממן רכב חדש ואת כל העלויות הנלוות לו, כמו ביטוח לרכב ותיקונים, רכב חברה יכול להיות אפשרות טובה עבורכם.
  • נסיעה למרחקים ארוכים – אחד היתרונות הבולטים של החזקת רכב חברה הינו היכולת לנסוע כמות רבה של קילומטרים על חשבון המעביד. הקילומטרים שנוספים לרכב החברה לא יגרמו לבלאי ברכב המשפחתי, ולאחר מספר שנים אפשר להחזיר את הרכב לליסינג ו"לשכוח" מהקילומטראז' העודף.
  • תשלום על תיקונים – חלק מהותי בהחזקת רכב קשור לתיקונים ולטיפולים השוטפים. רכב חדש זוכה לרוב לאחריות מלאה מהיבואן או היצרן לתקופה מוגדרת, שאחריה התשלום על תחזוקת הרכב עובר לאחריותו של הנהג. מנגד, רכבי חברה מגלמים בתשלום החודשי שלהם גם את עלות התיקונים השונים ברכב והטיפולים השוטפים.

 

 

החסרונות של החזקת רכב חברה

  • מיסוי על הרכב – קבלת רכב חברה מותנית בתשלום מס חודשי עבור מס הכנסה. רשויות המס מתייחסות לרכב חברה כשווה ערך לכסף, ומטילות על העובד מיסוי בהתאם לשווי ההטבה. עם זאת, רכב תפעולי או רכב עבודה שנחשבים כמיועדים לצרכי המעביד בלבד לא נחשבים כרכבי חברה ולכן אינם משפיעים על המס שהעובד משלם.
  • תשלום על רכב שלא בבעלותכםכשקונים רכב מליסינג פרטי, לוקחים הלוואה לרכב חדש או משלמים לסוכנות הרכב בתשלומים, כל תשלום שיורד מפחית את קרן ההלוואה, ולאחר מספר שנים הרכב החדש שקיבלתם עובר לבעלותכם. מנגד, כאשר לוקחים רכב חברה בליסינג, התשלומים היורדים מידי חודש אינם מיועדים לסגירת ההלוואה, אלא דומים יותר להשכרת רכב. לכן רבים מעדיפים לוותר על רכב חברה ולרכוש רכב חדש באמצעות הלוואה מהבנק.

לסיכום

רכב חברה הינו הטבה נפוצה בחברות הייטק, שמאפשרות לעובדים שלהן להחזיק רכבי ליסינג כחלק מתנאי ההעסקה שלהם. החזקת רכב חברה היא כדאית מפני שלרוב המעסיק משלם את העלויות השוטפות כמו דלק וביטוח וכן את העלות של התיקונים הנדרשים, יש אפשרות לנסוע למרחקים ארוכים בלי לחשוש שייגרם בלאי לרכב או שערכו ירד, וכן בזכות העובדה שמדובר ברכב חדש מחברת ליסינג. עם זאת, המיסוי על רכב חברה לרוב יקר ועליכם לשלם עליו מידי חודש למרות שלא מדובר ברכב בבעלותכם. יש לשקול את כל הסוגיות הללו לפני הסכמה על קבלת רכב חברה, ולברר במדויק מה התנאים של הטבה זו.

מאמרים אחרונים

רותם סלע בראיון של גיא פינס

נגישות